Spring naar content

Voorbereidingen

Ondanks het gemis en het verdriet zult u in korte tijd veel moeten regelen. De huisarts moet worden gebeld, de familie geïnformeerd en er moet contact worden gezocht met de uitvaartverzorger. Hier vindt u een overzicht van alle activiteiten als geheugensteun.

De uitvaartverzorger

De uitvaartverzorgers van Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg begeleiden u persoonlijk vanaf de dag van overlijden tot en met de dag van de uitvaart. Zij verzorgen de aangifte bij de gemeente en reserveren een datum bij de begraafplaats of het crematorium. Zij helpen u bij het maken van keuzes voor de kist, locatie rouwkaarten en consumpties en bespreken samen met u de kosten. Ook zullen zij het programma, de muziek en natuurlijk alle persoonlijke wensen van de overledene met u doornemen.

Als u het prettig vindt dan kunt u ook helemaal zelf de uitvaart regelen.

Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg is een professionele organisatie die aangesloten is bij de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) en bij de Branchevereniging Gecertificeerd Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU), waardoor kwaliteit gegarandeerd is!

Lees meer over onze werkwijze

Genodigde

U zult een adressenlijst nodig hebben om te bepalen hoeveel uitnodigingen u naar wie wilt sturen en om te beoordelen hoeveel mensen de uitvaart zullen bijwonen.

Rouwkaarten en rouwadvertenties

Een rouwkaart kunt u zo persoonlijk maken als u zelf wilt, met een persoonlijke tekst, foto of gedicht. Wij helpen u graag met het opstellen van de rouwkaart.
De rouwkaarten worden door ons zelf bedrukt waardoor ze snel geleverd kunnen worden. De enveloppen ontvangt u nog eerder zodat u deze alvast van adressen kunt voorzien. Rouwpost wordt met voorrang behandeld.

Crematorium of begraafplaats

Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg heeft goede afspraken met alle begraafplaatsen en crematoria in de hele regio. Deze locaties bieden alle faciliteiten om uw wensen te vervullen. Maar u kunt ook zelf een locatie bepalen.

Bekijk hier de crematoria in de regio Rijnmond

Bekijk hier de begraafplaatsen in de regio Rijnmond

De uitvaartkist

Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg biedt u een ruime keuze aan kisten. Van eenvoudige gefineerde kisten tot exclusieve massief houten kisten. Desgewenst kunt u een exclusieve kleur of een afwijkende binnenbekleding aangeven. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze.

Rouwbloemen

Wij bieden een ruime keuze aan boeketten en bloemstukken in diverse vormen, kleuren en maten, maar u kunt dit ook zelf regelen. Wij werken samen met een bloemist die is gespecialiseerd in de meest prachtige rouwboeketten.

Uitvaartvervoer

Een traditionele rouwauto is allang niet meer het enige vervoersmiddel voor een uitvaart. Ook uw eigen auto of een rouwkoets, motor of boot behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden. Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg biedt u diverse rouwauto’s voor de directe familie en de overledene en volgauto’s voor de overige familieleden.

Bekijk hier de mogelijkheden voor rouwvervoer

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel
Optioneel