Spring naar content

Rouwdrukwerk

Wat is rouwdrukwerk?

Het begrip rouwdrukwerk is behoorlijk divers, hierbij moet je denken aan kaarten met een overlijdensmelding, een herinneringskaartje (ook wel bidprentje of gedachtenisprentje genoemd), dankkaarten, een rouwadvertentie in de lokale of regionale krant of een condoleanceboek. Voor rouwdrukwerk geldt hetzelfde als voor alle andere onderdelen van de uitvaart, je kan het drukwerk zo persoonlijk maken als je zelf wilt en wij kunnen u daarbij helpen.

Een unieke rouwkaart ontwerpen

Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg heeft alles in eigen beheer en kan u dus ook begeleiden met het maken van een unieke en persoonlijke rouwkaart. Allereerst gaan we samen op zoek naar het type papier dat bij u past. Een rouwkaart is vaak tussen de 200 en 300 grams dik. Daarna gaan we kijken naar de vorm van de kaart, enkele mogelijkheden zijn vierkant, langwerpig, liggend of staand. Het lettertype en de indeling van de rouwkaart kunt u ook zelf kiezen. Om u te inspireren hebben we veel voorbeelden en teksten al voor u verzameld. Als laatste raden wij u aan om een foto te gebruiken die past bij de overledene, dit maakt het extra persoonlijk.

Voorgedrukt rouwdrukwerk

Het is ook mogelijk om voorgedrukt rouwdrukwerk te gebruiken. Wij hebben standaard een collectie met rouwkaarten op voorraad waarmee we u van dienst kunnen zijn. Voorgedrukte kaarten kan je ook personaliseren, door zelf het lettertype, de indeling en de teksten te kiezen. Hieronder enkele voorbeelden uit onze collectie rouwkaarten:

Bekijk ontwerpen

Extra inspiratie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u ook contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met ons op!