Spring naar content

Na de uitvaart

Nadat alle officiële plechtigheden achter de rug zijn begint de echte rouwverwerking. Maar ook nu is er nog veel te regelen, zoals bankzaken, een huis leegruimen en het verdelen van een erfenis.

Gedenken van overledene
Het helpt als nabestaanden hun verdriet kunnen delen met anderen om zo samen het verlies te verwerken. Via internet kan men een eerbetoon aan de overledene geven en een laatste boodschap, gedachte of wens achterlaten en zo het verlies delen met anderen.

Via ons online condoleanceregister kunt u een dierbare gedenken. U kunt deze gedenkpagina ook op de rouwkaart vermelden. Achteraf kunnen wij een mooi herinneringsboekje voor u maken van alle geschreven berichten.

Dankbetuiging
Vaak is het prettig om de mensen persoonlijk te bedanken die u de afgelopen periode hebben gesteund of blijken van medeleven hebben gegeven door de uitvaart te bezoeken of door bloemen te sturen. Dit kan met een dankbetuiging. Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg heeft een brede collectie dankbetuigingen die u kunt voorzien van een persoonlijke tekst en/of foto van de overledene als aandenken.

Keuze gedenktekens
Voor een gedenkteken op een graf zijn vele mogelijkheden. We zien allerlei vormen en materialen en zowel grote als kleine gedenktekens en ook zelf ontworpen en kunstzinnige monumenten. Wel stelt elke begraafplaats eisen aan de veiligheid en duurzaamheid en laat u zich hierover goed informeren. Natuurlijk helpen wij u hierbij. Ook de leveranciers van stenen kunnen u advies geven.

Keuze asbestemming
Er zijn vele keuzes voor de asbestemming. Verstrooiing over land of zee of bewaren op een speciale gedenkplek. U kunt het ook laten verwerken in een gedenkteken, zoals een handafdruk of in een sieraad. Het kan ook worden bewaard in een urn of bijgezet in een urnenmuur in het crematorium. Gemeentes hebben speciale gebieden waar as mag worden verstrooid. Als de overledene geen bestemming heeft aangegeven dan beslist de persoon die de crematie heeft geregeld wat er met de as gebeurt. Wij geven u graag advies.

Bijhouden graf
Vaak wil men bepaalde voorwerpen, zoals kleine herinneringen of bloemen op het graf leggen of kaarsen kunnen branden. Als u grafbeplanting wenst houdt u er dan rekening mee dat u dit dient bij te houden. Ook aan grafbeplanting worden door begraafplaatsen eisen gesteld, zoals de hoogte. Wij adviseren u hiermee vooraf rekening te houden.

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Optioneel
Optioneel