Spring naar content

Thuisopbaring

 

 

Bij een thuisopbaring hebben de nabestaanden de mogelijkheid om elk moment van de dag bij de overledene te kunnen zijn. De overledene kan opgebaard worden op bed, met behulp van een bedkoeling. Een andere optie is het opbaren in een kist, door het gebruik van een kistkoeling. Daarnaast kunt u kiezen voor thanatopraxie, een vorm van lichte balseming waardoor het lichaam voor korte tijd geconserveerd blijft. Hierdoor is er geen koeling nodig.

Elke ruimte kan geschikt gemaakt worden voor een thuisopbaring. U kunt bijvoorbeeld kamerschermen gebruiken om zo een speciale ruimte voor de overledene te creëren. In de zomer kan er extra airco geplaats worden, mochten de temperaturen flink oplopen. U kunt ons vragen u te helpen met het regelen van alle zaken omtrent een thuisopbaring. Ook zullen wij regelmatig controleren of alles nog steeds in orde is.

Na het overlijden van een naaste zal u altijd contact moeten opnemen met uw arts. Hierna kan u contact met ons opnemen en zullen we samen de situatie bekijken. Een thuisopbaring is niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld als een besmettelijk ziekte de doodsoorzaak was. Wij zullen u advies geven over de verschillende opbaringsmogelijkheden. Wanneer het overlijden niet thuis heeft plaatsgevonden, kan het lichaam nog steeds worden overgebracht en thuis opgebaard worden.

Al onze uitvaartondernemers zijn gecertificeerd. 
Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg is een professionele organisatie die aangesloten is bij de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) en bij de Branchevereniging Gecertificifeerd Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU), waardoor kwaliteit gegarandeerd is!

Lees meer over onze werkwijze