Spring naar content

Wat is een 24-uurs opbaarkamer?

Het kan voorkomen dat je een dierbare ergens wilt opbaren waar het ‘eigen’ voelt, maar dit door omstandigheden niet thuis kan of dat je dat niet thuis wilt. Daarvoor heeft uitvaartverzorging Meenhuis van Der Kraan een 24-uurs opbaarkamer gecreëerd. In dit artikel geeft Meenhuis van der Kraan antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is een 24-uurskamer?
  • Hoe werkt een 24-uurskamer?
  • Wat zijn de kosten van een 24-uurskamer?
Wat is een 24-uurskamer?

Vanaf het moment dat uw dierbare overlijdt tot aan de dag van de uitvaart moet uw dierbare ergens opgebaard worden. Dit kan thuis, in een uitvaartcentrum of in een 24-uurskamer. Als u uw dierbare om een bepaalde reden niet thuis kan of wilt opbaren, is het mogelijk om uw dierbare op te baren in een uitvaartcentrum. U maakt dan met de uitvaartverzorger afspraken over wanneer en hoe u uw overleden dierbare wilt zien. Omdat wij van Meenhuis van der Kraan ons kunnen voorstellen dat u hierin meer vrijheid wilt, hebben wij een 24-uurskamer gemaakt. U krijgt de sleutel van deze kamer en kunt zo op elk moment van de dag uw opgebaarde dierbare bezoeken en zo in alle rust afscheid nemen.

Hoe werkt een 24-uurskamer?

Als u kiest voor een 24-uurskamer krijgt u van ons de sleutel voor uw ‘eigen’ rouwkamer. U kunt 24 uur per dag in deze rouwkamer komen en hoeft dus geen bezoekafspraken te maken. Daarnaast bent u de enige die toegang heeft tot de kamer. De kamer kan helemaal eigen worden gemaakt met persoonlijke foto’s en spulletjes waar u en/of uw dierbare emotionele waarde aan hechten. Op deze manier hangt er een persoonlijke sfeer in de kamer. Met de 24-uurskamer kunt u afscheid nemen wanneer u wilt en zoveel als u wilt. Bij de 24-uurskamer zitten de nodige faciliteiten zoals een toilet, een koffiehoek en voldoende parkeerplaatsen.

Wat zijn de kosten van een 24-uurskamer?

De kosten van een 24-uurskamer hangen af van hoelang u hier gebruik van wilt maken en welke wensen u hieraan stelt. Om een compleet kostenplaatje hiervan te krijgen vragen wij u om hierover met ons in gesprek te gaan.
Wilt u graag een van onze 24-uur opbaarkamers komen bekijken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het volgende telefoonnummer: 010 – 412 25 28 of mail naar: info@meenhuisvdkraan.nl en wij nodigen u graag uit om kennis te maken!