Spring naar content

Nederlanders schatten de kosten van een uitvaart verkeerd in

In Nederland heeft 70% een uitvaartverzekering, maar meestal weten we niet wat een uitvaart precies kost, wat voor type verzekering er is afgesloten en of onze verzekering alles wel dekt. Nibud heeft hier onderzoek naar gedaan en daaruit blijkt dat Nederlanders de kosten van hun uitvaart vaak te laag inschatten.

Uit dit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders die een uitvaartverzekering heeft voor zijn of haar uitvaart, niet voldoende is verzekerd om alle kosten van de uitvaart te dekken. Dit komt omdat men de gemiddelde kosten van een uitvaart op € 6000,- schat, maar in werkelijkheid kost een uitvaart gemiddeld € 7500,-.

20% van de verzekerden heeft bij overlijden een bedrag van € 5000,- ter beschikking, terwijl 25% van de verzekerden een bedrag tussen de € 5000,- en € 7500,- uitgekeerd krijgt. 35% heeft zelfs helemaal geen idee voor welk bedrag ze verzekerd zijn. Terwijl 60% van de ondervraagden wel aangeeft zijn nabestaanden niet te willen opzadelen met de kosten van zijn of haar uitvaart. Van de overige 30% van de Nederlanders die geen uitvaartverzekering heeft gaat 25% er vanuit dat ze straks genoeg geld apart hebben staan om de uitvaart van te kunnen betalen.

Er bestaat een groot verschil tussen kapitaal en naturaverzekeringen. Een derde van de ondervraagden gaat er ten onrechte vanuit dat hun nabestaanden bij overlijden een geld bedrag zullen ontvangen, terwijl ze een natura uitvaartverzekering hebben. Deze verzekering keert echter geen geld uit, maar goederen en diensten om de uitvaart uit te kunnen voeren.

De medewerkers van Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg kunnen u hierbij helpen en ondersteunen. Wij kunnen met u meekijken om te zien of u voldoende verzekerd bent om straks een mooie uitvaart te krijgen. Wij kunnen ook alvast met u de uitvaartwensen bespreken en u een offerte geven, zodat u een indicatie heeft wat de kosten van uw uitvaart ongeveer zullen zijn.