Spring naar content

Is online condoleren iets voor mij?

Vanuit vroeger zijn we gewend om bij een overlijden onze condoleance over te brengen via een kaartje. Het liefste een handgeschreven kaartje, want dat is het meest persoonlijke. In sommige gevallen stuur je ook nog een bloemetje met je steunbetuiging. Tegenwoordig kan je via het internet condoleren, is dat niet onpersoonlijk?

Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg was een van de eerste uitvaartondernemers in Nederland die een eigen condoleanceregister aan zijn website toevoegde. We maken hier voor u een persoonlijke herinneringspagina aan waar nabestaanden hun herinneringen met u kunnen delen in de vorm van een verhaaltje, foto en muziek.

In het begin kregen we vaak de reactie van families dat ze dit niet wilden, ze vonden het ontvangen van een kaartje veel persoonlijker. Niets is echter minder waar, want een eigen herinneringspagina maakt het voor iedereen gemakkelijk iets te delen. Vaak komen verhaaltjes uit een hele onverwachte hoek, denk hierbij aan oude (uit het oog verloren) vrienden, collega’s of sport clubjes. Dit kunnen ook mensen zijn die niet naar de uitvaart komen of geen rouwkaart van u zouden ontvangen. Deze mensen krijgen nu toch de kans om een mooie herinnering met u te delen.

Wanneer gewenst maken wij na de uitvaart van zo’n herinneringspagina een mooi boekje. Zo kunt u thuis, in alle rust, de verhalen en foto’s terugkijken wanneer u dit wilt. De ervaring leert dat zo’n boekje als enorm waardevol wordt ervaren.