Spring naar content

Hoe ziet een luxe uitvaart eruit?

Nabestaanden willen steeds vaker dat de uitvaart van hun naaste helemaal naar eigen wens is. Zo wordt er regelmatig gekozen voor een luxe uitvaart in plaats van een traditionele uitvaart. We vertellen u graag hoe een luxe uitvaart eruit ziet!

Wat is een luxe uitvaart?

Bij een luxe uitvaart wordt er meer uitgepakt dan bij een traditionele uitvaart. Zo kan er worden gekozen voor speciale catering zoals een uitgebreid buffet of een high tea. Daarnaast wordt de afscheidsdienst van een traditionele uitvaart meestal gehouden in de kerk of de aula van het uitvaartcentrum of crematorium. Bij een luxe uitvaart kan iedere locatie gekozen worden voor de uitvaart.

Elke uitvaartlocatie is mogelijk

Van de favoriete sportclub tot aan het restaurant waar uw naaste graag kwam. De locatie speelt een belangrijke rol bij de sfeer op een uitvaart. Was uw naaste een echte Feyenoord fan? Dan is het mogelijk om een uitvaart te organiseren in het Maasgebouw bij Feyenoord. Of was uw dierbare een golfliefhebber? Dan is een golflocatie ook een optie. Hier kan een toost uitgebracht worden en er kunnen lekkere hapjes en drankjes geserveerd worden. 

In de zomer zijn er meer mogelijkheden om een uitvaart buiten te organiseren. Mocht uw naaste bijvoorbeeld graag vissen met vrienden aan de Maas, dan is aan de Maas een mooie locatie om het laatste afscheid te nemen van uw dierbare. Mocht iemand in de familie op een landgoed wonen, dan kan het ook daar georganiseerd worden en dan zal de catering op locatie worden verzorgd. Overweegt u het om de uitvaart op een speciale locatie te organiserenBespreek de mogelijkheden met de uitvaartverzorgers van Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg.

Speciale catering

De catering is vaak veel uitgebreider dan alleen maar koffie en cake. Bij het kiezen het eten en drinken wordt er vaak rekening gehouden met het lievelingseten en -drinken van de overledene. Wilt u roze tompoezen, Bossche bollen of een grote taart op de uitvaart van uw naaste? Met een heerlijk biertje en koud glas wijn? Alles is mogelijk bij een luxe uitvaart! Het kan ook zijn dat de familie na de uitvaart een uitgebreid buffet laat serveren. Catering kan bovendien vaak op iedere locatie georganiseerd worden.
Bij Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg willen we graag uw persoonlijke wensen realiseren. Onze uitvaartverzorgers kijken graag met u mee naar de mogelijkheden betreft de catering.

Luxe kisten met een persoonlijke boodschap

De luxe heeft niet alleen betrekking op de catering. Het kan ook zijn dat families geen standaard kist willen maar een luxe exemplaar. Luxe kisten worden vaak gemaakt van massief hout. Onder dit soort hout valt onder andere hardhout, notenhout, kersenhout en eikenhout. Elke kleur is mogelijk, zoals bijvoorbeeld de lievelingskleur van uw naaste. De prijzen voor een luxe kist verschillen enorm. Het kan oplopen tot meer dan € 2.500.
Om de uitvaart persoonlijker te maken, is het mogelijk om de uitnodigden een persoonlijke tekst te laten schrijven op de kist. Het is ook mogelijk om de kist te beschilderen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn bij Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg? Bekijk in onze brochure welke kisten passen bij uw luxe uitvaart! 

Speciaal vervoer op de dag van de uitvaart

Een rouwkoets met paarden of een mooie rouwauto in de kleur en het model naar wens. Het kan allemaal! Hierbij horen uiteraard ook bijpassende volgauto’s. Een andere mogelijkheid voor rouwvervoer is om uw dierbare in uw eigen auto te vervoeren, mocht uw auto daar groot genoeg voor zijn. Toch liever vervoer laten regelen? Bij Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg hebben we genoeg opties. Bekijk hier alle rouwvervoersmiddelen.

Van live muziek tot aan een fotograaf

Bij een luxe uitvaart is mogelijk om een live band of songwriter te laten optreden. Bij het graf zelf wordt er dan ook live muziek gespeeld. Door een lijst te maken van favoriete nummers kunnen deze afgespeeld worden en maakt u de uitvaart sfeervol en persoonlijk!
Wilt u dat de uitvaart vastgelegd wordt door een fotograaf? Dat behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen de rouwkaarten en bloemstukken speciaal ontworpen worden. Het mooiste is als het past bij uw dierbare. Mocht diegene houden van zonnebloemen, dan is het leuk om deze terug te laten komen op de dag van de uitvaart.

Bent u geïnteresseerd in een luxe uitvaart? Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken! Dit kan zowel telefonisch als via het contactformulier. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.