Spring naar content

Hoe ziet een Do-It-Yourself uitvaart eruit?

Hoe ziet een Do-It-Yourself uitvaart eruit?

Wilt u de uitvaart een warme en persoonlijke touch geven en zelf aan de slag gaan? Dan is een Do-It-Yourself (DIY) uitvaart wellicht geschikt voor u. Wij vertellen u graag wat een DIY uitvaart is de mogelijkheden zijn!

Wat is een DIY uitvaart?

Een DIY uitvaart houdt in dat u bepaalde onderdelen van de uitvaart zelf kan organiseren. Zo zou u zelf of samen met familie en vrienden de kist, urn of gedenksteen kunnen maken of versieren. Of u kunt de catering zelf verzorgen door eigengemaakte hapjes en drankjes te bereiden. Het mag ook in de details zitten, denk aan zelf geplukte bloemen, een fotomuur en stoelversiering.

Eén centrale plek voor alle herinneringen

Wilt u alle mooie herinneringen verzamelen van uw dierbare? Tijdens de condoleance is het mogelijk om een groot gastenboek te plaatsen met voldoende stiften, potloden en eventueel verf. Op deze manier kunnen alle genodigden hun herinneringen visualiseren en opschrijven. Een andere idee is om schilderezels te plaatsen met persoonlijke foto’s van de dierbare of een memory table te maken. Dat is een tafel met alle herinneringen die uitnodigden hebben van uw dierbare. Een fotomuur behoort ook tot de opties.

Kist mét persoonlijke touch

Om de uitvaart nog persoonlijker te maken, is het mogelijk om de uitnodigden een persoonlijke tekst te laten schrijven op de kist. Door een aantal markers mee te nemen en bij de kist neer te zetten kunnen alle uitnodigden een persoonlijke tekst op de kist schrijven. Het is ook mogelijk om de kist te beschilderen. Een voordeel van dit idee is dat kinderen er ook aan mee kunnen doen door bijvoorbeeld een lieve tekening te maken op de kist.
Bij Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg bieden we verschillende soorten rouwkisten aan: traditionele maar ook duurzame kisten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk in onze brochure welke kisten passen bij uw DIY uitvaart!

Creatieve rouwkaart

Ook de rouwkaarten kunnen zelf gemaakt worden bij een Do It Yourself (DIYuitvaart. De mogelijkheden zijn oneindig: kies bijvoorbeeld een kleur die past bij uw dierbare of gebruik een leuke print. Kies een mooie foto van uw dierbare of maak een fotocollage, om het zo nog persoonlijker te maken.
Er zijn verschillende websites die u hierbij kunnen helpen. Toch hulp nodig bij het ontwerp? Meenhuis & van der Kraan helpt u graag om een unieke rouwkaart te ontwerpen.

Bloemen uit eigen tuin

Maak zelf een mooi bloemstuk door bloemen te plukken uit uw eigen tuin of uit de tuin van uw dierbare. Of laat genodigden één bloem meenemen en zet alle bloemen in een grote vaas. Zo wordt het een persoonlijk en kleurrijk bloemstuk!

Catering zelf regelen

Mocht u het leuk vinden om zelf hapjes te verzorgen en drankjes mee te nemen, dan kan dat natuurlijk ook. Denk aan het lievelingseten en -drinken van uw dierbare. Hield uw dierbare van monchoutaart met kersen? Dan is het een leuk idee om dit te serveren op de uitvaart. Of laat genodigden allemaal zelfgemaakte hapjes meenemen.

Eigen vervoer

Een mogelijkheid voor rouwvervoer is om uw dierbare in uw eigen auto te vervoeren. Alles is namelijk mogelijk bij een Do It Yourself (DIYuitvaart! Stippel uw eigen route uit met emotionele plekken waar uw dierbare graag kwam. Een mogelijkheid kan ook zijn om bij deze plekken even te stoppen. Houdt er wel rekening mee dat de kist in de auto past.
Toch liever vervoer laten regelen? Bij Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg hebben we genoeg opties. Bekijk ze hier! 

Overweegt u een DIY uitvaart? U kunt 24 uur per dag contact opnemen met Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg! Dit kan zowel telefonisch 010 – 4132582 als via het contactformulier.