Spring naar content

Hoe ziet een bourgondische uitvaart eruit?

Hoe ziet een bourgondische uitvaart eruit?

Naast dat een uitvaart vaak verdrietig is, mag het leven ook gevierd worden! Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om van een uitvaart een gezellig samenzijn te maken waarbij mooie herinneringen worden opgehaald en geproost wordt op het leven. Zo’n uitvaart wordt ook wel een bourgondische uitvaart genoemd. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? We vertellen het u graag!

Wat is een bourgondische uitvaart?

Een bourgondische uitvaart is echt voor levensgenieters, ook wel Bourgondiërs genoemd. Naast dat er ruimte is om stil te staan bij het gemis en het verwerken van verdriet, wordt de liefde voor het leven gevierd op deze dag!

Wat het verschil is tussen een bourgondische en een traditionele uitvaart? Niet alleen de sfeer, maar ook de locatie, het eten en de muziek. Zo wordt een uitvaart in bourgondische sfeer vaak gevierd in een restaurant of een café met een borrel en lekkere hapjes. De koffie met cake kan dus achterwege gelaten worden.

De favoriete locatie van uw dierbare

De locatie speelt een belangrijke rol bij de sfeer op een uitvaart. Zo kan het afscheid worden gehouden in het café of restaurant waar de overledene graag kwam. Hier kan een toost uitgebracht worden en er kunnen lekkere hapjes en drankjes geserveerd worden. Bij het kiezen het eten en drinken wordt er vaak rekening gehouden met het lievelingseten en -drinken van de overledene.

Vervoer: een uitvaart bus

Bij een bourgondische uitvaart wordt er vaak een uitvaart bus geregeld, omdat dit de nabestaanden het gevoel geeft van samenzijn. De route die wordt afgelegd ligt volledig in de handen van de nabestaanden. Er kan bijvoorbeeld een route worden afgelegd langs de plaatsen die emotionele waarde hebben voor uw dierbare, zodat mooie herinneringen gedeeld worden.

Live muziek afspelen

Vaak is er bij een bourgondische uitvaart een live band of een singer/songwriter die optreedt. Bij het graf zelf wordt er dan ook nog vaak live muziek gespeeld. Door een lijst te maken van favoriete nummers kunnen deze afgespeeld worden en maakt u de bourgondische uitvaart sfeervol en persoonlijk!

Persoonlijke en kleurrijke bloemen

Weelderige bloemen zijn een must op een bourgondische uitvaart. Zo groot en kleurrijk mogelijk. Een optie is om alle gasten te vragen of zij bloemen mee willen nemen naar de uitvaart. Als deze vervolgens in grote vazen worden geplaatst geeft het een bijzonder gezicht en wordt het een stuk persoonlijker. Benieuwd wat we bij Meenhuis & van der Kraan aanbieden? Bekijk alle informatie over bloemstukken hier!

Een unieke rouwkaart

Hier is het persoonlijke aspect ook erg belangrijk. De karakteristieken van de overledene moeten namelijk terug te zien zijn in de rouwkaart. Er zijn verschillende thema’s en andere mogelijkheden om een rouwkaart te laten drukken. Meldt hierin de planning en of er eten wordt geserveerd.  Zo zorgt u voor een unieke rouwkaart met alle benodigde informatie. Bent u benieuwd wat wij bieden aan rouwdrukwerk? Bekijk hier de mogelijkheden!

Bent u geïnteresseerd in een bourgondische uitvaart? Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken! Dit kan zowel telefonisch als via het contactformulier.