Spring naar content

De kosten van een uitvaart – waar moet u aan denken?

De kosten van een uitvaart zijn van veel verschillende factoren afhankelijk. Bij Meenhuis & van der Kraan houden we van transparantie en duidelijkheid. Uiteraard hangt veel van uw persoonlijke wensen af, maar in dit artikel zullen we de belangrijkste factoren voor de kosten van een uitvaart toelichten.

Begraven of cremeren?
Het regelen van de uitvaart begint met de vraag of u gecremeerd of begraven wilt worden. De kosten voor begraven liggen hoger dan voor cremeren. Als u de keuze maakt om begraven te worden is het namelijk zo dat u de kosten voor grafrechten, het onderhoud van het graf en een gedenkteken dient te betalen. Kiest u ervoor om zich te laten cremeren dan hoeft u geen grafrechten te betalen, maar betaalt u alleen voor het cremeren en eventueel voor een urn sieraad of andere mogelijkheden.

Keuze van afscheidslocatie en tijdsduur
Een andere post die van invloed is op de kosten van uw uitvaart is de afscheidslocatie en de duur van de dienst. Wilt u een korte dienst in een kleine setting of wilt u juist uitgebreid stil staan bij een afscheid en daar ook langer de tijd voor nemen? Dit zijn allemaal factoren die meespelen met het bepalen van de kosten. Bij Meenhuis & van der Kraan bespreken we uw wensen en is alles mogelijk.

Opbaring, thuis of in een rouwcentrum
Als uw dierbare overleden is, kan het fijn zijn om op elk gewenst moment bij hem of haar te zijn. U kunt daarom kiezen voor een thuisopbaring. Mocht u dit geen prettig idee vinden dan is er de mogelijkheid om in ons crematorium opgebaard te worden. U kunt als nabestaande ook dan ten alle tijden terecht.

Livestreamen van een uitvaart
Sinds het tijdperk van Covid-19 zien we dat uitvaarten steeds vaker in intieme setting plaats vinden en wordt er een livestream aangeboden om ook andere nabestaanden op afstand ‘aanwezig’ te laten zijn bij een afscheid.  Het aantal aanwezigen, maar ook het verzorgen van een livestream zijn van invloed op de kosten van een uitvaart.

Rouwkaarten
Het wel of niet versturen van een rouwkaart is een keuze, maar heeft uiteraard invloed op de kosten van een uitvaart. Bij Meenhuis & van der Kraan bieden we tal van mogelijkheden voor rouwdrukwerk passend binnen uw budget.

Rouw- en eventuele volgauto’s
Heeft u het altijd een mooi idee gevonden om tijdens uw uitvaart gevolgd te worden door een aantal volgauto’s? Zou u graag in een bepaald type auto, koets of motor vervoerd willen worden? Op het gebied van rouwvervoer zijn er enorm veel mogelijkheden waarbij we uiteraard ook rekening kunnen houden met uw budget.

Catering
Het aanbieden van koffie en cake is iets wat van oudsher onderdeel is van een afscheid. Tegenwoordig zien we dat er steeds meer behoefte is om dit op een eigentijdse manier in te vullen. Denk daarbij aan bier met bitterballen, een luxe brunch of bijvoorbeeld champagne om nog eenmaal een toost uit te brengen. Deze voorbeelden zijn uiteraard van invloed op de kosten van een uitvaart. Meenhuis & van der Kraan werkt met een aantal vaste cateraars en is in staat om daarin volledig aan uw wensen te voldoen.

Weten wat een uitvaart voor u kost?
We gaan graag met een het gesprek aan over de kosten van uw uitvaart of de mogelijkheden. We nemen dan stap voor stap de uitvaart met uw door en komen dan met een transparant overzicht. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan en weet u waar u aan toe bent. Meer informatie? Klik hier!